A PS3 meglehetősen gyenge startja miatt a nagy konkurens, a Microsoft, fokozatosan oltotta a Sony-t, Aaron Greenberg úriember vezetésével!
Azóta szerencére már fordult a kocka, most a Sony adja vissza ezeket!
Már párszor leszólta a Microsoft által készített, az egykori PS2-es Eyetoy-ra félelmetesen hasonlító kontroller nélküli kontrollert, a Kinect-et, most újból megtette ezt!
Igazából nem szó szerint mondják a kontrákat, inkább csak azt magyarázzák a folytatásban, miért nem maradtak ők is a kamera féle irányításnál?

Anton Mihajlov, az SCEA mérnöke fejtette ki ezeket:
Mihajlov megemlítette, hogy mikor még 2002-ben, amikor az Eyetoy-jal pancsikoltunk, már akkor érezték, hogy a kamera nem fogja sokáig húzni:
"Érkeztek a panaszok a fejlesztőktől, mivel az Eyetoy nem rendelkezett fix analóg - és egyéb irányítógombokkal, ezért nagyon le voltak korlátozva a lehetőségeik!
Az Eyetoy-nál a legnagyobb gondot a test hajszál pontos követése és a fény-árnyék viszonyok jelentették!
Ha pl. egy teljes napsütéses környezetben játszottál - vagy vak sötétben - a kamera "nem látott téged", így nehezen tudtál játszani!
Természetesen vol pár kivétel: pl. az Eyetoy: AntiGrav, ami már fejkövetést is használt + kézkövetést is!
De pl. az EyeToy: Kinetic, ami egyébként egy nagyon jó játék volt, már komoly gondokkal küzdött ilyen téren!
Bár a Kinect valamilyen téren azért fejlettebb (PrimeSense és 3DV kamerák), de az alapproblémák továbbra is fennállnak!
A Kinect csontváz-követést használ! Ez valóban érdekes, de amilyen érdekes, ugyanolyan nehéz is!
A Dance Central-nál vagy a Kinect Adventures-nél is fellép ez a példa: valakinél igen nagy problémát okoz, valakinél nem!"

Mellette a Kinect féle Star Wars játéknak is odaszóltak: röviden tömören annyit mondtak, hogy nem lesz sok értelme kontroller hiányában, ezért alkalmas rá a Move!

A bejegyzés trackback címe:

https://consoleedge.blog.hu/api/trackback/id/tr42482229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása