GTA IV teszt by Rowell X

2010.11.06. 14:08

GTA IV

 

Kiadó: Rockstar

Fejlesztő: Rockstar

Tipus: Szerepjáték, TPS   

Platform: XBOX 360, PC, PS3

 

Bevezetés

 

A GTA sorozatot szerintem mindenki ismeri, hiszen mai napig tart és még mindig sikeres. Az első Grand Theft Auto nagy szenzáció volt akkor még felülnézetből követtük főhősünket. Azóta már rengeteg folytatása megjelent. Amikor magamnál tudhattam ezt a játékot hihetetlen boldog voltam, hiszen számomra a legmeghatározóbb sorozat a GTA volt. Hihetetlen nagy elvárásokkal kezdtem el a játékot, a továbbiakban kiderül mennyire felelt meg ezeknek.

 

Történet

 

A főhősünk egy szerb származású bűnöző, aki sajnos egy elég rossz múlttal rendelkezik, hogy hátrahagyja jelenlegi életét Amerikába utazik Románhoz, unokatestvéréhez, aki egy csőd szélén álló taxi vállalatot vezet. Román mindenféle jó dologgal hitegettet Nico Bellic-et (ezek lennénk mi), hogy itt arany élet vár rá sok pénzel és gyönyörű nőkkel. Amikor Nico megérkezik, a szállásához nagy meglepetés várja, hiszen csak egy romos házat kap, ami gyakorlatilag csak alvásra jó. Nos Bellic ahelyett, hogy újra kezdte volna életét elkezdett bűnözni és a helyi nagy kutyáknak dolgozni.

 

Fegyverek

 

A játék teljesen hétköznapi fegyverekkel bír. Szerintem azért hagytak ki fegyvereket a mostani részből, amik előtte a régiekben szerepelt, mert sokkal valószínűbb, hogy ezekhez a fegyverekhez juthat hozzá egy ember. Innentől már nem kell egyedül szórakozni mivel megjelent a mobiltelefon, amin keresztül elérhetjük ismerőseinket.  

 

Grafika

 

A játéknak szép grafikája van. A város maximálisan ki van dolgozva minden egyes textúrával együtt, csak az a baj bár részletes szépség terén nem tudott újat mutatni, ami szerintem elvárható lett volna. Egy hosszabb játék után megjelennek a lassan töltődő textúrák, ami kicsit zavaró, hogy a kocsimnak csak a teteje látszik ki az útból és csak lassítás után tudom megtekinteni a környezetet. Viszont az autók törése nagyon jól sikerült.

 

Város

 

Kifejezetten tetszett, hogy zajlik mindenhol az élet mint igazából. A készítők erre külön oda figyelhettek, hogy mindenki csináljon, valamit valaki telefonál, viszi a szatyrait vagy esetleg beszélgetnek. Sajnos ezen a téren a játék kicsit hiányos ugyan is hiányoztak nekem bizonyos helyek pl: fodrászat, a ruhaboltban lehetett volna több öltözék is ezek kis apróságok, amik zavaróak lehetnek. Vannak legalább jó kis szórakozó helyek ahol részegre ihatjuk magunkat vagy csak darts-ozhatunk ha úgy van kedvünk, illetve van egy két mókás Easter-egg is pl: dobogó szív a szabadság szoborban vagy akár a telefonbetyárkodás. A járművek szép számban vannak jelen a játékban, van pár motor is, de sajnos kihagyták a tankot, ami szerintem egy nagy hiba volt a készítőktől és sajnos már nem vezethetünk repülőt sem viszont vannak helikopterek.

 

Játékmenet

 

A GTA ezen a téren a legjobb. Rengeteg a küldetés, amik jók bár szerintem egy idő után kezdenek összefolyni. Ami külön színesíti a játékot a remek fizika, hiszen nem minden nap látsz, ilyet úgy gondolom, hogy ez már ad egy alaphangulatot. Gyakorlatilag akármit csinálhatsz, lophatsz, autót, bűnözhetsz, vásárolhatsz, pont mint igazából és szerintem ezért jó ennyire a GTA.

 

Befejezés

 

Szerintem elég hangulatos lett bár én sokkal, de többet vártam volna a GTA IV-től. A játék megállja a helyét a sorozatban. Rengeteget fejlődött elődjeihez képest. Mindenféleképpen megéri beszerezni, egy végig játszást megér ha nem többet.  

 

Pro:

-          GTA hangulat

-          Élethű fizika

-          Élethű nagyváros és rengeteg helyen hasonlít New York City-re.

-          Jó párbeszédek és bejátszások

 

Kontra:

-          Hiányos rengeteg helyen

-          Nem tudta felülmúlni a San Andreas-t

-          Idő után ismétlődő küldetések

 

Értékelés: 8.5

By Rowell X    

      Támogatónk: Console Corner

 

A teszt a Maximum Games tulajdona!

A bejegyzés trackback címe:

https://consoleedge.blog.hu/api/trackback/id/tr272428155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása