Igen elérkeztünk ehhez a naphoz is. Nagy rajongók egyszerre izzítják különböző sebességű internetkapcsolatukat,hogy kipróbálják a Gothic sorozat legújabb részének demoját. De vajon megéri-e izzítani?

 

Az a helyzet,hogy mivel nagy rajongója vagyok a sorozatnak, ezért én mindenképp nagy komolysággal vetettem bele magam a 4. rész demójába. És akkorát koppantam mint az atyaúristen. Hogy miért is?

 

 

 

 

 

 

 

Pozitívumok

Először veszem a jó pontokat a játékkal kapcsolatban,mivel ez rövidebb. A játék grafikája lenyűgöző. Nagyon szépek a texturák, az árnyékok, a fény-árnyék hatás. És mindez a sorozat korábbi tagjával ellentétben közel tökéletesen optimalizálva. A másik ami szintén közel áll a tökéletes állapothoz, az a játék zenéje. Ugyan a régi motívum már halványuló félben van, de az új zenék is nagyon jóra sikeredtek. Habár ez a pont mindig is erőssége volt a sorozatnak. Végül ami számomra még pozitív élmény volt, az a harcrendszer újraírása. Bal klikkel lehet támadni a jobbal meg elgurulni. Nagyon egyszerű és hatásos de tényleg,talán még jobban is tetszik mint a 3. rész harcrendszere. Ötletes,egyszerű és élvezetes így harcolni. 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fekete leves

Sajnálatos módon ez a része a cikknek lényegesebben nagyobb tartalommal rendelkezik mint a pozitív része. De hol is kezdjem? Miért van az,hogy amikor közelmegyek pl egy bokorhoz vagy fához, a zöld növényréteg eltűnik,majdha távolodok újra megjelenik? Miért van az, hogy a történetszál azt folytatja,ami a Gothic 3-ban úgymond "jó" befejezés

*SPOILER*

ami szerint mi leszünk 3. Rhobar király. 

*SPOILER VÉGE*

Eddig még nem is AKKORA para az egész, de az már milyen,hogy miután előző hősünk király lesz,elkezd megőrülni és jobbra balra háborúskodni? Olyannyira megőrül,hogy a régi társai otthagyják őt(a demoban találkozunk az öreg Diego-val aki ezt elmeséli)..... Miért van az, hogy a főhősünk nagyjából úgy néz ki mint egy mai majdnem emo homoszexuális menősrác?(nem akarok senkit sem megsérteni ezzel) Miért van az, hogy a beszélgetési rendszer olyan,mintha maguk a karakterek is ott olvasnák fel a szöveget? Miért van az,hogy egy boszorkány hangja olyan mint egy 10 éves kislányé? Miért van az,hogy amikor pl egy szikla széléhez érünk,nem lehet leesni,csakha ugrasz? Miért van az,hogy a felirat az esetek 50%-ban nem azt mutatja mint amit a karakterek beszélnek? Miért van az,hogy akik az első 3 részben erős ellenfélnek számítottak, itt hármasával aprítjuk őket? Például a KŐGÓLEM mióta sebződik a nyíltól? Jah és apropó miért van végtelen nyilvesszőnk? Például az Undead lovagok miért gyengültek le? És a Minecrawler-ek? Az Undead varázslók, akik a Gothic 3-ban az egyik legerősebb ellenfelek voltak, miért lettek hirtelen gyengék és idióták? Ezt úgy értem,hogyha egy ilyen varázsló becéloz téged,akkor nem RÁD fog lőni,hanem arra a pontra ahol téged legelőször becélzott,tökmindegy,hogy te már mögötte táncolsz és odalő inkább... Miért van az,hogy az orkok debilek lettek? Miért van az,hogy maguk a szinkronhangok nagyon rosszak?Meg egyáltalán miért van az,hogy olyan szájbarágósak lettek a beszélgetések,mintha a játékos IQ-ja alapból egyenlő az 1-el. Folytassam? Szerintem ennyi után megértettétek,hogy mi a probléma. Ez a játék, úgy ahogy van,mehet a kukába. Vagy vegyék le a Gothic jelzőt a címből,merthogy így csak meggyalázza az eredeti trilógiát az fix. Persze lehet jönni azzal,hogy ez még csak demo stb. De attól még a sztori nem változik. Attól még a zavaró szinkronhangok nem változnak. Az a baj,hogy mint független RPG-t sem tudom értékelni. Hiszen ott van, hogy Gothic 4. De ha mint függetlent nézzük,akkor sem jó. Nekem egy Risen jobban tetszett,pedig az sem egy nagy szám. 

Végezetül....

Nagyon sajnálom,hogy egy ilyen trágya játékot kaptunk. Először,mikor tegnap megláttam,hogy fent van a demo,már örültem,hogy én lehetek az első,aki videóban elmondhatja,hogy mennyire jó lett. Erre egy ilyen ********-el akarják kiszúrni a szememet. Tudom,hogy ilyet nem lenne szabad mondanom, de aki szereti valamennyire is az RPG-ket vagy a Gothic sorozatot, ne próbáljátok ki,max a demo-t. De ÉN szóltam. 

Köszönöm,hogy elolvastátok a cikket

$a$ voltam

És 1.7 Gigával több lett a gépemen :D

Akik nagyon ki akarják próbálni, itt egy link : http://www.pcguru.hu/pcguru/letoltes/arcania-gothic-4-demo

A játék Minimális Gépigénye:

CPU: Intel Pentium IV 3.2 Ghz vagy AMD Athlon 3500+

RAM: 1 GB (Windows XP-nél) és 1.5 GB (Vista vagy Windows 7-nél)

VGA: ATi Radeon 1800 XT 256 MB vagy jobb, GeForce 6800 256MB  vagy jobb, mind2 esetben kell neki a Shader Model 3.0

HDD: 10GB majd a teljesnek és 2 GB a demo telepítve

A teszt a Maximum Games tulajdonában áll.

A bejegyzés trackback címe:

https://consoleedge.blog.hu/api/trackback/id/tr862378424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása