Siren: Blood Curse Teszt

 

by Gabsy,KAtarSIS

 

Mai napon jutott szerkesztőségünkbe, ez a japán-horror játék egy ismert konzol magazin szavaival élve, leteszteltük,hogy elkerülhessétek. A játékot 4:47-perc leforgása alatt sikerült bitófára küldeni, azért írok többes számot,mert a teszt elkészülésében, segítségemre volt Gabsy. A játék hátulsó borítójára tekintve jó játéknak tűnik, ellenben mikor feltelepült a konzolra teljesen más benyomást keltett. A játék grafikája szépnek ígérkezett,de egy rettentően szétesett motort kaptunk. Ez még nem is lenne baj elvégre a Silent Hill sorozat se dicsekedhet a legszebb grafikával de az legalább illik a játék sötétségéhez. Nagyon hangulatos kis kézikönyv jár a játék mellé, amiben szépen Designolt képek találhatók. Egyes oldalak máshogy vélekednek a grafikával kapcsolatban: „A Sony ezt sok játékkal megjátszhatná: a Siren egy nem túl sikeres játék volt PS2-re, és ennek ellenére most a cég teljesen felújítva, átalakítva, gyönyörű grafikával megfejelve kiadta PS3-ra.” (részlet a PC Guru tesztjéből).

A játékban sok szereplővel találkozhatunk, ebben a különböző karakterek irányítása is beletartoznak, az ellenségek mondhatni változatosak. Az élmény az nagyjából megvolt, bár mi nem ezt vártuk volna egy horror játéktól. Izgalmasnak mondható, de csak az effektek miatt. Ha a játék alatt nem lennének hangok, akkor nem lenne élvezetes. Ebből is látszik,hogy a hang a grafikával ellentétben,nagyon jól szerepel az egész játék során. A játékban sok eszköz található (kb. 50db körül) amit védelmi eszközként tudunk használni. Azért nem fegyvert írtunk, mert a Resident Evil stílus helyett inkább a Silent Hillre hasonlít a játék. A SIXAXIS érzékelő,érzékelhetően nem mindig áll a TOP-on. A játékélmény néha pár pillanatra magába vonz, de aztán azonnal ki is dob.

A történet akkor kezdődik amikor egy amerikai filmkészítő csapat csapdába esik egy Japán hegyen.

Innen 7 szereplő kezdi különböző szálakon szőni a történetet mi szépen lassan kezd majd összeállni. A játék eredetileg Japánban jelent volna meg Blu-Ray-es formában és itthon csak a Store-ról lehetett letölteni. Ez úgy nézett ki,hogy a játék 12 epizódból áll, külön-külön kb. 30perces játékélménnyel, Egy epizód kb 600mb-t foglalt a merevlemezen. Aztán a készítők meggondolták magukat, és kis hazánkban is kidobták lemezes formátumban. A japán horror kedvelőinek persze ajánlom, hiszen nekik lehetséges,hogy elnyeri a tetszésüket.

 

ÉRTÉKELÉS:

 

GRAFIKA: 2/5

 

HANGOK&ZENÉK: 4,5/5

 

JÁTÉKÉLMÉNY: 3/5

 

JÁTSZHATÓSÁG: 1,5/5

 

Átlagolva a 3ponttal még kegyesek is voltunk.

 

 

/ConsoleEdge Corp. © 2010 /

 

A bejegyzés trackback címe:

https://consoleedge.blog.hu/api/trackback/id/tr912405615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása