Red Dead Redemption

 

RedDeadRedemptionLogo 300x225 Red Dead Redemption

 

Kiadó: Rockstar

Fejlesztő: Rockstar San Diego

Kategória: Akció, kaland

Platform: Xbox 360, PS3, PC

 

Bevezető

 

Rengeteg vadnyugati játék készítettek már, de eddig még egyik sem érte el a kívánt hatást. Most viszont a Red Dead Redemption megjelenésével sikerült elérni a célt. Szerintem ez a játék tartalmazza a vadnyugat legtöbb jellegzetes vonását.

 

Történet

 

Nem egy bonyolult történet de azért megállja a helyét. John Marston az egykor törvényen kívüli bűnöző úgy dönt, hogy jó útra tér, de ez nem megy zökkenő mentesen. A régi barátai ellene fordulnak, és már csak magára számíthat. Ahol mindez játszódik az igazi vadnyugat helyszíne az USA.  

 

Fegyverek    

 

A legnépszerűbb fegyver a revolver, hiszen mindenkinek legalább egy lóg az övén. A másik két alap fegyver a kés, illetve a lasszó. Számomra meglepő volt, hogy ilyen jól megoldották a lasszó használatát. A banditák kedvence a dinamit és egy kevésbé kedvelt, de hasznos fegyver a molotov koktél. Rengeteg puska közül választhatunk, a különbség hatékonyságban, pontosságban és a tár nagyságában nyilvánul meg. Végül a kedvencem a shotgun.

 

Grafika

 

Nagyon részletes élő világot kaptunk rengeteg állattal. A jó kidolgozottságnak köszönhetően még a lovak izmait is megfigyelhetjük vágtázás közben. A táj gyönyörű csak a növények nem lettek túl életszerűek. A városok jól sikerültek csak szerintem túl kicsik. Nagyobb rombolhatóságot vártam volna, már zavart, hogy nem törnek össze a szekerek vagy a fatákolmányok, ha belelövök.

 

M.I.

 

Sajnos ez nem a játék erőssége. Nyugodtan oda futhatsz az ellenség mellé, anélkül, hogy észrevenne. Nagyon könnyű megölni mindenkit, mert nem támadnak, hanem egy fedezékből tüzelnek végig. Néha láthatunk visszavonulást, de az sem éri el a kellő hatást. A „rendőrség” ha üldöz minden taktika nélkül támad meg. 

 

Hang és zene

 

A játék zenéjét nagyon eltalálták. Teljesen megteremti a vadnyugat hangulatát. A fegyverek hangjával is meg vagyok elégedve, bár némelyik nagyon hasonlít egymásra. Ami igazán nagy dicséretet érdemel azok a szinkron hangok, mivel minden karakter magához illő hangot kapott.

 

Játékmenet

 

Ismét korlátlan szabadságot kapunk, meghódíthatjuk az egész vidéket. Sajnos ez nem minden téren jó mivel hatalmas utakat kell megtennünk ahhoz, hogy eljussunk a kívánt helyre, és ez idő után már unalmassá válhat. Ráadásul a legtöbb küldetés úgy kezdődik, hogy perceken keresztül csak lovagolunk, miközben társaink beszélgetnek. A harcrendszer hihetetlen könnyű, egyszerűen nem jelent kihívást, mivel az automata célzás megold nekünk mindent. Sajnos vannak hihetetlen idegesítő játék hibák is pl: át akartam ugrani a kerítést a lóval erre felugrott az oszlop tetejére és ki kellett lépnem mentés nélkül. Amin meglepődtem viszont, hogy emberünk nem tud úszni ezért a vizet mindenféle képpen kerüljük el. Rengeteg lehetőség van a szórakozásra pl: póker, szkander, ivás stb…

 

Befejezés

 

Szerintem nagyon jól sikerült. Feladta a leckét a vadnyugati játékok terén. Megérdemelne egy folytatást is. A játék rengeteg téren megfelel, de sajnos néhány jelentős dolgot elrontottak. Szerencsére ezek nem akkora hibák, hogy elrontsák a játék élvezetét, csak kis apróságok, amik eleinte zavaróak lehetnek, de megszokhatóak. Ajánlom minden western kedvelőnek.

 

Pro:

-         Hangulat

-         Szép grafika

-         Számtalan szórakozás

-         Sok fegyver

-         Rengeteg mellékküldetés

 

Kontra:

-         Túl sokat kell utazni

-         Korán elfáradnak a lovak

-         Rossz A.I.

-         Könnyű harcrendszer

 

Értékelés: 8.9

 

By: Rowell X  Támogatónk a Console Corner

 

A teszt a Maximum Games tulajdonában áll.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://consoleedge.blog.hu/api/trackback/id/tr202378355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása