Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Teszt

by.KAtarSIS

 

Nemrég sikerült kezeim közé kaparintanom a már veterán korát futó MGS4-et,eddig még csak az első részhez volt szerencsém kb. 20percre 9 évvel ezelőtt,de már az is elég mély nyomokat hagyott bennem ahhoz,hogy beruházzak a 4.részre, a többi rész valahogy ki esett,de kitudja,lehet arról is lesz teszt :)

Először amikor beraktam a gépbe a lemezt jót derültem a telepítő képernyőn melyen az idős Snake egy cigarettát szív mellette a kiírással,hogy a dohányzás súlyosan károsítja az egészséget,és még egyéb infókkal,hogy hogyan őrizhetjük meg életerőnket. :)

Az első képek nagyon megleptek, talán nem spoiler ha elárulom,egy háború közepébe csöppenünk melyben egyből megismerkedhetünk a leggenyább állandó ellenséggel a Gecko-val. Ez egy 2 lábon járó robusztus szörnyeteg,amely a mi vérünkre szomjazik. A játék hangulata egyből megfogott és nem is eresztett egészen az első rész végéig amikor is szembekerültem egy érdekességgel, a játék ismét települni kezdett. (szóval,hogy mindenki értse a játék darabonként települ) A grafika korához képest remek de nem fantasztikus, itt-ott azért bezavar egy két textúra hiba de ez szerintem csak a „Testereknek” fog feltűnni akik eleve kritikus szemmel nézik a játékot. A hangokról csak annyit,hogy Kojimáék ismét szép munkát végeztek,sőt tettek egy kis „ajándékot” a játékba ami nem más mint 1 iPod tele MGS zenékkel egészen az első réztől kezdve, persze játékközben még lehet zeneszámokat gyűjteni,ez jelentősen dob a játék hangulatán, hibája csupán annyi,hogy amíg a lejátszó a fülünkbe van addig nem használhatunk egyéb felszerelési elemeket (pl. Solid Eye, Drum Can,stb.) A történet magával ragadó, Liquid felüti fejét és nekünk meg kell állítani,ha ez magába nem lenne elég a storyt még rengeteg ismerős arc fűszerezi. (pl. Meryl ,Raiden,Naomi,stb.), valamint fény derül Snake múltjára is. Ami újdonságként szerepel az „Én” listámon az a bolt ahol vehetünk/fejleszthetünk fegyvereket,beszerezhetünk különböző kiegészítőket Drebin Pontokért.

A játék egy részén Snake-nek rémálmai támadnak ami előző küldetésére emlékeztetik, történetesen az MGS1 első 10percében történtekre, ekkor a játék az 1999-es grafikai motort elénk tárva bepillantás enged az előzményekbe. Amint az a borítón is látszik Snake igen csak megidősödött ami engem nagyon zavart,ha más is így érezne, annak eloszlatom a felhőket a feje felől mert hogy a Camoflage-unkba (Kaméleon öltözet) van fiatal Snake arc amit kedvünk szerint változtathatunk, természetesen csak miután kiérdemeltük. Különböző Camo-k begyüjthetők a Boss-októl,illetve bizonyos dolgok feloldásával. Az irányíthatóság kicsit nehézkes,meglehetett volna akadálymentesebben is oldani,de meglehet szokni

Összegezve az MGS4 nem okozott csalódást sőt, bár akad 1-2 kisebb hibája, ezt mind elnézzük, a játékélmény miatt nem fog érdekelni senkit.

 

Végszó:

 

GRAFIKA: 8,5/10

HANGOK&ZENÉK: 10/10

JÁTÉKÉLMÉNY:10/10

JÁTSZHATÓSÁG&IRÁNYÍTÁS 9/10

 

/ConsoleEdge Corp. 2010 © /

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://consoleedge.blog.hu/api/trackback/id/tr792375102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása