Fahrenheit Teszt by. KAtarSIS

2010.10.15. 22:39

Előszó: Épp a régi ConsoleEdge-es Winchesteren "szörföztem" amikor találtam valamit amit muszálynak éreztem megosztani veletek. Nem is értem eddíg,hogy maradt el,de ami késik nem múlik szóval tessék:

Fahrenheit

 

/Egy elpihent emlék/

Webmagazinunk nyitásaként úgy gondoltuk, hogy a „hallgatóságot” egy bár régi, de igazi ínyenc falattal ajándékozzuk meg. Ez a játék a Fahrenheit amellyel a Quantic Dream ajándékozott meg bennünket 2005-ben. A játék 1 bár fiktív de nagyon beleélhető történetet tartalmaz amelybe igen könnyen „elveszíthetjük” magunkat. Swell és Én szinte le se tudtuk tenni a billentyűzetet hisz a játék annyira magába szippantott. Az 1etlen amit talán lehetett hallani a szobából az a sikerélménnyel és néha keservvel teli felkiáltásaink.

A játék alap története azon alapszik, hogy egy bizonyos Lucas Kayne a játék egyik kulcs figurája azon kapja magát, hogy épp 1 embert öl meg egy vendéglő mellékhelyiségében. Miután hősünk magához tér máris kezdetét veszi a kaland. (A játék körülbelül 7órányi játékidőt ad nekünk de egyszeri kijátszás nem elég mert a történetet saját szájízünk szerint alakíthatjuk így ha legközelebbi játéknál másik irányba húzzuk az egeret illetve az Analog Stick-et a játék teljesen más történéseket vesz fel.) Miután a vendéglőben eltakarítottunk magunk után és távoztunk megérkezik a játék másik 2 „kulcs” szereplője Carla Valenti és Tyler Miles . Ők lesznek akik nyomoznak a halott férfi ügyében. A játéknak nem véletlen kapta a „Fahrenheit” elnevezést ugyanis ahogy haladunk a történetben úgy csökken a hőmérséklet New York városában. A 4. fontos figura Lucas testvére Marcus aki 1 pap és nem igazán hisz nekünk, hogy minket „megszállt a gonosz” de később ez bebizonyosodik ugyanis kiderül a nyomozásunk során, hogy a városban az egymás számárra teljesen ismeretlen emberek ölik sorra egymást és az egyetlen kötelék a bűntettek közt, hogy az összes elkövető ugyanolyan rituális elemekkel bírnak. A játék nem olyan eget rengető de megemlítésre érdemes figurája Tiffany(Lucas ex-barátnője) illetve Sam(Tyler barátnője.) aki miatt Tyler ott is hagyja a rendőrséget(vagy nem, rajtunk múlik) a játékban látszik az idő telése Lucas idősödése a körülöttünk lévő dolgok változása. Végül (akármit is választunk) nem maradhat el az utolsó harc, a titokzatos lány felkutatása aki az egész játék folyamán „kísért” minket illetve a teljes beteljesedés és a játékban lévő döntéseink alapján a program a legaktuálisabb befejezéssel ajándékoz meg minket.

Végszóként bár a játék 5 éves még most sem tűnt el a süllyesztőben illetve még meg sem közelítette azt. A Quantic újabb nagy dobása a Heavy Rain amit hamarosan kipróbálunk és a tesztet nemsokára ti is a kezeitek közt tudhatjátok de ha játszottatok vagy játszotok a Fahrenheittel akkor nem lesz idegen a Heavy Rain se. Aki betudja szerezni a játékot mindenképpen tegye meg. Nem fogtok csalódni benne.

/KAtarSIS/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://consoleedge.blog.hu/api/trackback/id/tr842375055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása